Ingrediente
- gogosele:
- 300 ml apa
- 1/2 pachet unt
- 1 cana si jumatate faina
- 4 oua
- crema vanilie:
- 3 oua
- 1,5 l lapte dulce
- 4 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 fiola esenta vanilie
- glazura:
- 3 lingurite de zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri de lapte dulce
Mod de preparare
Pentru inceput am preparat crema de vanilie: intr-o cratita potrivita am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am lasat-o la racit, dupa care am adaugat zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Intr-o cratita am pus la fiert untul cu apa. Cand au inceput sa fiarba am adaugat faina, amestecand continuu si am obtinut un aluat care se dezlipeste de cratita. Am mai amestecat cateva minute, tot pe foc, pentru a se mai usca compozitia. Am dat la o parte cratita lasand amestecul sa se racoreasca, dupa care am inceput sa incorpozez ouale, unul cate unul.(Oul se adauga dupa ce se incorporeaza cel dinainte foarte bine in compozitie).
Cratita se introduce pentru aproximativ 1 ora la frigider.
Intre timp pregatim tavile cu hartie de copt. Cu o lingura potrivita incepem sa facem gramajoare ( nu prea mari ) pentru ca ele cresc destul de mult.
Tava se introduce la cuptorul care deja a fost incalzit si in appox 25 min gogoselele sunt gata.
Dupa ce s-au racit le taiem pe o parte si le umplem cu crema de vanilie, iar pe deasupra turnam glazura ( intr-un ibric am pus ingredientele si la foc mic lasam sa se formeze glazura )
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|