Eclere

Postat de RuxyRux in Prajituri
5 Feb 2011 | 9284 vizualizari
Eclere

Cand eram copil acestea erau preferatele mele...dintre toate prajiturile eclerele le iubeam cel mai tare. Dupa anii '90 am luat cofetariile la rand sa mai gasesc eclerele pe care le stiam atat de bine, insa din pacate n-am reusit. Retetele s-au schimbat, astfel incat nimic nu mai semana cu aducerile mele aminte. Aceste eclere pe care le-am facut ieri au aroma perfecta de copilarie.

Ingrediente

  •  Aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua
  • eu am adaugat si un mic praf de sare
  • Crema vanilie:
  • 2 cani de lapte
  • o pastaie de vanilie( sau esenta)
  • o lingura gelatina pudra ( un pliculet)
  • 6 linguri apa rece
  • 6 galbenusuri de ou( oua mari)
  • 1 cana zahar pudra
  • pentru crema de ciocolata adaugam in plus,
  • un pliculet de gelatina,
  • 3 linguri cacao
  • o esenta de rom.  

Mod de preparare

Pentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot.
Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale pe rand amestecand foarte bine.

Punem in spritzul de cofetarie( sau punga de plastic) si facem eclerele( ca in imagine), putem sa le facem si fara punga simplu cu lingurita.

Le coacem la cuptorul incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Eu le-am pus la 180 grade si le-am lasat 25 de minute fara sa umblu sa deschid usa de cuptor.( Acum fiecare probeaza in functie de cuptorul lui).

Le lasam la racit si le taiem frumos in doua( le decupam).

Crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina( 1 plic) la inmuiat in apa( 3-4 linguri). Daca facem si crema de ciocolata mai punem un pliculet de gelatina separat la inmuiat

Batem ouale cu zaharul timp de un minut( nu e nevoie de mixer neaparat).

Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia( sau esenta) in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam.

Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu.

Lasam pe foc 5 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imediat dupa ce tragem de pe foc.

Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Pentru crema de ciocolata:
Impartim in doua crema de vanilie dupa ce am luat-o de pe foc inainte sa punem gelatina.
Mai punem pe foc jumatatea de crema pe care o facem cu ciocolata, adaugam cacaoa si romul si mai amestecam un minut.
Tragem de pe foc si adaugam gelatina. Procedam ca si la crema de vanilie.

Cand cremele s-au racit, umplem eclerele si dupa dorinta punem si frisca.
Servim cu mare placere...delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 12:07
deci desert mancam la tine
la 05.02.2011, 12:07
Preferatele mele... si eu la fel ca si tine duc dorul eclerelor din copilarie...dar nu am mai gasit la nici o cofeterie ceva sa-mi aminteasca de cele mancate cand eram mica
la 05.02.2011, 12:08
Va invit la desert cu toata bucuria
la 05.02.2011, 12:13
la 05.02.2011, 12:15
Si pe tine te invit Elena

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking