Choux a la creme

Postat de nadina73 in Prajituri
5 Sep 2010 | 6910 vizualizari
Choux a la creme

Am promis batatului care mi-a reparat calculatorul ca ma revansez cu ceva dulce ,cremos .............lui i plac tare mult dulciurile adica lui SORIN,iar rezultatal uitati ce a iesit

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 16 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml ulei
  • Crema:
  • 2 budinci de frisca
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • pep:
  • 2 linguri de faina
  • 200 lapte
  • Glazura :
  • ciocolata
  • unt
  • frisca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale.

Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da forma ,se coc la foc maxim adica la 250 grade pana se rumesc

Se scot se lasa la racit apoi se umplu cu crema.

Crema:

Se face pepul prima data si apoi se lasa la racit ,adica se amesteca bine faina cu laptele se pune compozitia pe foc pana se ingroasa apoi se lasa la racit.

Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu pepul racit si budinca. Budincile  se dizolva in putin lapte dupa care  se pun in restul de lapte cald amestecat cu zaharul pe soba, pana se ingroasa bine si se lasa la racit.

Crema in final se amesteca bine  cu pepul racit, budincile si frisca batuta bine.

Se taie cate un capacel de la fiecare biluta sau gogosica cum vreti sa-i ziceti, se umple cu crema si se orneaza cu zahar pudra. Pitici au vrut si cu ciocolata si Sorin la fel asa ca am incercat sa impac si capra si varza.

Sincer, nu stiu cate mi-au iesit, dar au ramas si neumplute, cred ca jur de 150 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2010, 21:22
vreau vreau vreau
la 05.09.2010, 21:39
Offff, ce norocos Sorin, asta!
la 05.09.2010, 23:38
si eu vreau...mor dupa ele...eu mi-am cumparat de la cofetarie zilele trecute,special m-am dus sa imi i-au,ca tare tanjeam dupa ele...daca stiam trageam o fuga pana la tine
la 06.09.2010, 07:04
Vai ca n-ai putut sa ma chemi pe mine sa-ti repar PC-ul !!!Goleam toate farfuriile, pe cuvant
la 06.09.2010, 12:04
da rocsi cum sa uit de tine iubita

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking