Choux la creme - eclere

Postat de AlinaFizesan in Prajituri
13 Oct 2013 | 6860 vizualizari
Choux la creme - eclere

Pentru ca vremea se raceste, bucataria este cel mai primitor si calduros loc din casa, si ce altceva sa facem, daca nu ceva dulce si pe placul tuturor!

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • faina - 75g
  • apa - 125 ml
  • unt topit - 50ml
  • 2 oua
  • Crema
  • 2 oua
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 50g faina
  • 200 ml lapte
  • Glazura
  • 1 tableta ciocolata Milka
  • 30 gr unt
  • 30 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Aluat-Punem pe foc apa, untul, praful de sare si zaharul. Cand da in clocot, luam oala de pe foc si adaugam toata faina pana se omogenizeaza compozitia iar coca se desprinde de pe peretii cratitei. Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam ouale pe rand. Dupa fiecare ou mixam, nu le adaugam deodata. Cu ajutorul unui pos cu sprit se toarna aluatul pe foaia de copt. Se coc la foc iute, apoi se da flacara la mic.

Crema-Batem bine cele doua oua. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si le batem in continuare. Incorporam faina si batem bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam laptele si punem compozitia pe baia de aburi pana ce aceasta se ingroasa. Daca mai e nevoie de faina mai adaugati, in cazul in care nu se ingroasa. Lasati crema putin la racit.

Glazura-Pe baia de aburi adaugam ciocolata, smantana si untul. Cand acestea s-au omogenizat, luam cratita de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux la creme - eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de RuxyRux

Desert choux a la creme

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2013, 11:26
Eclerele sunt cele mai bune pregatite in casa si sunt si prajiturile mele preferate
la 13.10.2013, 11:38
Arata delicios
P.s nu ai gresit cantitatea de faina la crema?
la 13.10.2013, 12:48
Vai multumesc mult Lavinia nu am fost prea atenta
la 13.10.2013, 13:20
Cu drag
la 13.10.2013, 15:06
Foarte bune si faine

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking