Desert choux a la creme cu zmeura
Postat de privatelaura in Prajituri 5 Aug 2019 | 7330 vizualizari
Astazi va impartasesc reteta cu nr. 500. Cu multumiri pentru tot ce am invatat alaturi de bucataras, ii (va) datorez in mare parte ceea ce am asimilat de-a lungul acestor ani. Multumesc, Bucataras si bucatarasi! :x
Delicioase, delicate si foarte ochioase aceste prajiturele. Desi este un desert pe care l-am pregatit cu mult timp inainte, inca ii simt savoarea :x
Ca sa obtinem un aluat pufos, perfect pentru copt, este nevoie sa gasim cantitatea optima de oua. Avand in vedere tipul de faina, dimensiunea oualor, este foarte greu de stabilit cu precizie cate oua trebuie adaugate in aluatul oparit. Trebuie adaugate atatea cat sa iasa un aluat cremos, fara sa isi piarda forma.
Se coc initial la foc iute, apoi la foc putin redus, timp suficient cat sa iasa bine si sa isi pastreze forma.
Nu trebuie sa ne lasam pacaliti ca au crescut frumos si sa oprim coacerea mai devreme. Daca nu sunt coapte suficient, atunci cand le scoatem din cuptor, se vor lasa si atunci rezultatul nu va fi asa cum ni-l dorim.
Sper sa va fie de folos si varianta mea.
Inapoi la reteta
|