Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi de pe foc și se lasă la racit. Separat, se sparg si se pun ouăle într-un vas. Se amesteca energic până la omogenizare. Puneți la îndemână încă 2 ouă, în caz că mai cere compoziția. Cu cat mai multe oua, cu atat mai pufoase cojile.
După ce s-a răcit aluatul opărit, se transferă în vasul robotului. (puteți folosi mixerul cu palete pentru aluat dacă nu aveți robot). Se pornește mixarea, adăugând câte puțin din compoziția de ouă bătute. Se porneste cuptorul la 200 grade C. Se pregateste o tavă mare, cu hârtie de copt. Se transfera aluatul într-un poche. Se spriteaza aluatul pe hârtia de copt, in forma de cosulete sau dupa dorinta.
Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 10-15 minute, apoi se reduce temperatura la 170 grade C, se continuă coacerea încă 40 - 50 minute. Odata coapte, se scot din cuptor si se lasa la temperat.
Intre timp, se pregateste crema cu aroma de lamaie.
Intr-un vas, se pun 8 galbenusuri, un praf de sare, indulcitorul. Se amesteca energic si se adauga laptele de migdale. Compozitia se transfera pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat in putin lapte. Se omogenizeaza, iar cand incepe sa se lege compozitia, se ia de pe foc. Se lasa la temperat, apoi se rade coaja de lamaie. Branza mascarpone se spumeaza, adaugand treptat din crema fiarta. Odata omogenizata, crema se pune in frigider.
Pentru frisca, se spumeaza smantana, cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa, se adauga indulcitorul pudra.
Cojile de choux-uri se taie transversal la 2/3 din inaltimea lor, coaja de jos sa fie mai inalta decat capacelul.
Se umplu cu crema rece, se adauga 2-3 bobite de zmeura, se acopera cu un strat de frisca, se acopera cu capacelul. Odata terminate toate, se pudreaza cu putin indulcitor pudra. Se tin la rece pana in momentul servirii.