Placinta dobrogeana

Postat de Bucataras in Prajituri
12 Oct 2016 | 18535 vizualizari

Placinta dobrogeana se face cu branza sarata de capra sau de oaie. O puteti adapta sa fie si cu branza de vaca, important e ca branza sa fie tare si sarata. Pe langa ingrediente, aveti nevoie de o razatoare, un facalet, 1 pahar, 3 castroane mari si o tava adanca de cuptor.

Ingrediente

  • INGREDINETE pentru foi placinta
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 3o ml ulei
  • INGREDIENTE umplutura
  • 800 gr branza maturata usor sarata (solomonescu- carrefour)
  • 6 oua
  • INGREDIENTE topping:
  • 400 gr smantana grasa
  • 3 oua

Mod de preparare

Pasii de preparare :

  1. Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra.

  2. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura la mijloc si pune apa cu drojdia activata. Amesteca usor si apoi framanta cu mana, adaugand cate putin ulei, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

  3. Lasa-l sa se odihneasca intr-un castron curat, uns cu putin ulei. Pune-i si o folie de plastic deasupra si lasa-l sa dospeasca la cald, cam 30 de minute.

  4. Pentru umplutura, da pe razatoarea cu ochiuri mari branza tare si apoi amestec-o cu ouale batute. Pentru topping, pregateste si amestecul de smantana cu oua.

  5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in 4 si intinde 4 foi de placinta, pe care le umpli cu amestecul de branza si oua. Le pui in tava una langa alta si torni peste toppingul din oua si smantana. Baga tava la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de rocsi_1612

Placinta dobrogeana

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta dobrogeana

Postat de mirela0911

Aperitiv placinta dobrogeana

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei. Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2016, 12:22
Gustoasa1
la 12.10.2016, 12:29
imi place foarte mult si o mancam des pe timpuri.
la 12.10.2016, 12:31
Foarte buna!
la 12.10.2016, 12:34
la 12.10.2016, 12:48
buna buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking