Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura in Prajituri
5 Aug 2019 | 7386 vizualizari

Astazi va impartasesc reteta cu nr. 500. Cu multumiri pentru tot ce am invatat alaturi de bucataras, ii (va) datorez in mare parte ceea ce am asimilat de-a lungul acestor ani. Multumesc, Bucataras si bucatarasi! :x Delicioase, delicate si foarte ochioase aceste prajiturele. Desi este un desert pe care l-am pregatit cu mult timp inainte, inca ii simt savoarea :x Ca sa obtinem un aluat pufos, perfect pentru copt, este nevoie sa gasim cantitatea optima de oua. Avand in vedere tipul de faina, dimensiunea oualor, este foarte greu de stabilit cu precizie cate oua trebuie adaugate in aluatul oparit. Trebuie adaugate atatea cat sa iasa un aluat cremos, fara sa isi piarda forma. Se coc initial la foc iute, apoi la foc putin redus, timp suficient cat sa iasa bine si sa isi pastreze forma. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti ca au crescut frumos si sa oprim coacerea mai devreme. Daca nu sunt coapte suficient, atunci cand le scoatem din cuptor, se vor lasa si atunci rezultatul nu va fi asa cum ni-l dorim. Sper sa va fie de folos si varianta mea.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 05.08.2019, 15:24
bune bune
la 05.08.2019, 15:25
Motanel, ne-am batut pe ele ) Multumesc!
la 05.08.2019, 15:27
bune bune
la 05.08.2019, 15:40
Ce faine sunt , ,,ochioase,, asa cum zici
la 05.08.2019, 15:50
Foarte bune!!
la 05.08.2019, 16:23
Felicitari, Laura, pentru retete! Arata tare bine choux-urile, dar nu te mai zgarci cu zmeura, pune mai multa (ma refer la poza in care este cate o zmeurica)!
la 05.08.2019, 16:26
Cand eram mica mi-a reusit aluatul asta...acum am incercat de vreo 4 ori si nu mi-a mai reusit...ramane necopt inauntru. O sa mai incerc intr-o zi cand o sa am oua mai multe si pot sa le arunc in caz ca iar nu-mi reuseste.
la 05.08.2019, 16:27
Delicioase!
la 05.08.2019, 16:53
Multumesc frumos!
la 05.08.2019, 16:54
Multumesc mult, Andra! ) Asa ar fi trebuit!
la 05.08.2019, 16:59
De multe ori aud chestia asta ca nu ies, ca se lasa dupa ce ies din cuptor. Cred sincer ca timpul necesar coptului nu este aproximat corespunzator. Eu le las la copt chiar si mai mult de o ora. Cand le vad eu rumenite bine (nu arse , atunci devin sigura ca sunt coapte pe dinauntru. Ca si aluatul foietaj. Eu nu inteleg retetele in care diversele preparate cu foietaj se coc la 170 - 180 grade C. Foietajul trebuie copt la foc iute, altfel se pleosteste dupa ce iese din cuptor. Sunt sigura ca iti vor reusi, trebuie doar sa le lasi sa se coaca bine. O sa vezi ca nu va fi nevoie sa irosesti ouale )
la 05.08.2019, 17:14
Perfecte Laurici! Cred ca m-as satura cu o tava, cred! )) Felicitari Laurici scump!Ai numai retete una si una!
la 05.08.2019, 17:45
Ruxu scump, iti multumesc mult! Si noi tot cam asa, mai ales piticii care efectiv infulecau din ele ) Multumesc mult, la fel si tu, retete minunate!
la 05.08.2019, 17:57
Facem schimb cu niste peste? )
la 05.08.2019, 17:57

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking