Tort choux a la creme

Postat de gaby_d in Torturi
4 Oct 2010 | 16226 vizualizari
Tort choux a la creme

Astazi , piticul meu implineste 6 anisori. Dar pentru ca azi e zi de gradi si zi de lucru:)), l-am sarbatorit ieri. Sa ni-l tina Dumnezeu sanatos. La multi ani Danutu! Reteta tortului am vazut-o de mult la Bitza si mi-a placut foarte, foarte mult. Se poate "jongla" cu ingredientele cremei de iaurt. .Multumesc mult, Bitza. >:d

Ingrediente

pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingura ulei
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

pentru choux a la creme

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • putina sare
  • 150 gr faina

pentru crema de iaurt

  • 2 iaurturi de 125ml
  • 400 gr frisca
  • 3 nectarine
  • 2 pliculete gelatina dr. oetker
  • o lingura zahar pudra

pentru crema eclere

  • un plic gelatina
  • un plic crema ciocolata dr. oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 220 ml lapte rece

glazura

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingura ulei

decor

  • frisca

Mod de preparare

blatul

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si  cacaua . La final incorporam uleiul.

Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm.

choux a la creme

Intr-o craticioara punem la foc apa, uleiul si sarea. In momentul in care clocoteste oprim focul si punem toata faina o data. Amestecam repede cu un tel, sa nu faca cocoloase. Lasam la racit apoi incorporam ouale unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat bine primul.

Spritam din compozitie cu ajutorul unui posh, gogosele mici, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc mediu pana ce se rumenesc (eu cred ca le-am lasat cam 40 min).

Nu deschidem cuptorul!

crema de iaurt

Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat 2-3 minute in 2 inguri de apa api adaugam 100 ml apa si o diluam pe baie de abur.

Nectarinele le curatam de coaja si le pasam pana devine ca un piure. Adaugam zaharul.

Intr-un bol amestecam frisca, piureul de fructe, gelatina si iaurtul.

crema de ciocolata

Mixam timp de 3 minute praful de crema amestecat cu 3 linguri zahar pudra si 220ml lapte rece. Incorporam gelatina diluata ca la crema anterioara.

asamblare

Umplem gogoselele crema de ciocolata.

Pe un platou, asezam un inel de tort in care introducem blatul , il insiropam (eu l-am insiropat cu compot de struguri ) , turnam aprox o treime din crema de iaurt apoi asezam gogoselele (evitam sa punem in mijloc),, umplem golurile dintre ele  cu restul de  crema si nivelam usor.

Dam totul la frigider pentru 2-3 ore.

Preparam glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor si o turnam calduta deasupra tortului lasand sa se prelinga si pe margini.

Pentru ca nu mi-a iesit la fel de frumos ca al Andreei (si nici nu ma mir :)))) ) ,l-am impopotzonat io cu frisca:)))

Daca nu-mi sterge Cezaru' pozele cu etapele prepararii, revin cu ele, ca mi-a furat instrumentul :))) si au fost facute poze cu doua aparate.

Aveti AICI explicat foarte bine de catre Andreea.

 

ps. sa nu va uitati a fatza mea de masa:))) c-a fost pusa una de gala, dar a tot rastunat fiecare ce a putut :)))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Tort choux a la creme

Postat de RuxyRux

Tort choux a la creme

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2010, 09:01
La multi ani Danut! Sa cresti mare, frumos si sanatos! Sa ai parte in viata de multe bucurii.
la 04.10.2010, 09:05
La multi aaaaaaaaaaani! ii doresc ingerasului tau tot binele din lume...
la 04.10.2010, 09:24
Neatza , fetelor. Multumesc mult
la 04.10.2010, 09:43
La multi ani, puiut mic! Sa fii sanatos , sa cresti mare si frumos! Gaby, sa iti traiasca puii frumosi .
la 04.10.2010, 09:57
La multi ani , puiut scup si drag!...................

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking