Tort "Diana si Florin"

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
1 Mar 2013 | 7712 vizualizari
Tort "Diana si Florin"

De ce Tort "Diana si Florin"? Pentru ca a fost o comanda pentru cununia civila a doi tineri, care se numesc, Diana si Florin. Sunt doua tortulete diplomat, "sot si sotie" :)

Ingrediente

  • Pentru tortul "Florin"- barbatul
  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 50 gr stafide
  • - whisky (cat sa acopere stafidele, cand le punem la hidratat)
  • - 150 gr ciocolata amaruie 75% cacao (100 gr topim , 50 gr taiem bucatele)
  • - 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • - colorant alimentar negru (pentru decor)
  • - spray colorant mov (pentru decor)
  • Pentru tortul "Diana" - femeia
  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 750 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie) - (din care, 250 gr le oprim pentru decor)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • - colorant alimentar roz (pentru decor)
  • - bombonele argintii (pentru decor)

Mod de preparare

Cum pregatim tortul Florin:

Punem stafidele intr-un castronel, turnam whisky cat sa le acopere si le lasam pana in momentul folosirii. Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.

Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie". Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana.

Oprim aproximativ 250 gr frisca pentru decor. Topim 100 gr ciocolata in cuptorul MW sau la bain-marie, dar sa nu fie fierbinte!

Taiem bucatele potrivite si cele 50 gr cicolata ramase. Amestecam compozitia din gelatina, frisca, ciocolata topita, bucatelele de ciocolata, stafidele bine scurse, pana omogenizam bine.

Luam o forma (eu am folosit forma de inima), imbracam fundul si peretii formei cu staniol sau folie alimentara si turnam compozitia. Nivelam bine si lasam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.

Scoatem tortul din forma, il asezam pe platou si incepem sa il decoram dupa bunul plac. Eu am amestecat frisca cu colorant alimentar negru si am facut costumul si papionul, iar pentru camasa am folosit spray alimentar, mov.  

Cum pregatim tortul Diana:  

Urmam aceleasi etape ca la tortul "Florin", doar ca in loc de stafide, punem bucati de ananas foarte bine scurse de zeama.

La decor am folosit frisca alba, putin colorant roz (pentru a imita pielea miresei) si bobonelele le-am folosit pentru obtinerea colierului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Diana si Florin"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bezea si capsuni

Postat de simona72

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu nutella

Postat de andaoana

Desert cheesecake cu nutella

Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 17:54
Ce frumoase sunt!
la 01.03.2013, 17:59
frumoase!
la 01.03.2013, 18:00
ce fainnnn....
la 01.03.2013, 18:08
la 01.03.2013, 18:14
Wow! La nunta am avut asa 2 torturi mari, in forma de inima, dar ornate diferit!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking