Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata

Postat de deyutzky in Torturi
15 Dec 2015 | 5556 vizualizari
Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata

Cred ca se potriveste perfect pentru masa de sarbatori si nu numai. Eu l-am aromatizat cu esenta de portocale, dar merge foarte bine si cu scortisoara.

Ingrediente

  • Blat (2 foi - tava cu diam. de 22cm):
  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 90 g unt topit
  • 5 linguri de ulei
  • 300 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 40 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta de portocale sau orice aroma va place
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ciocolata alba si nuci macinata pentru decor

Mod de preparare

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.

Blat: 

Ouale le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.

Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.

Faina o amestecam cu praful de copt si nuca si o adaugam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mic- mediu pana cand primul blat este gata, aprox. 20-25 minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit, apoi procedam la fel si cu celalalt blat.

Asamblare:

Pe un platou punem primul blat racit, apoi il insiropam (pentru a obtine siropul amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam crema de vanilie rece, apoi al 2-lea blat pe care il insiropam. Pregatim glazura: Topim ciocolata si o amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita).Turnam glazura calda peste tort, apoi il decoram cu ciocolata alba razuita si nuca macinata. Il punem la rece pentru 1-2 ore, apoi il servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Postat de gabrielacuisine

Cheesecake cu mandarine si ciocolata

Baza: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra. Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in...

Citeste continuarea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de timea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2015, 12:48
Extraordinar!
la 15.12.2015, 12:49
super
la 15.12.2015, 12:50
Foarte bun!
la 15.12.2015, 12:51
bun bun
la 15.12.2015, 12:55
Super bun!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking