Tort de orez negru

Postat de ianculubita in Torturi
4 Iun 2013 | 4775 vizualizari
Tort de orez negru

Daca cineva este sceptic la vederea acestui tort,va spun ca are un gust nemaipomenit!!

Ingrediente

Blat negru

  • 1ceasca orez negru
  • 3linguri zahar
  • 1anason spelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1ceasca lapte
  • 2foi de gelatina
  • 50g migdale taiate la cutit

Blat alb

  • 1ceasca orez alb cu bob rotund
  • 3linguri zahar
  • 1anason stelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1lingura apa de flori de portocal
  • 3cesti lapte
  • 50g merisoare uscate

Crema

  • 1plic budinca cu aroma de capsune
  • 2foi de gelatina
  • capsune

Mod de preparare

1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la hidratat;amestecam bine sa se topeasca apoi rasturnam in forma mica de tort unsa cu unt,nivelam suprafata si dam la frigider.

2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa,sare,zahar,anason,cardamom iar cand a intrat apa in orez,adaugam cate putin lapte,pana orezul este bine fiert si a devenit o pasta(pilaf);scoatem anasonul,cardamomul,adaugam merisoarele,apa de portocal,amestecam bine si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider

3-Pentru crema,o pregatim dupa indicatiile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina care s-a hidratat cateva minute;amestecam bine si rasturnam peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider cateva ore;dupa acest timp,scoatem tortul din forma cu grija si-l ornam cu capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Postat de momo121

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...

Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Postat de timea

Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2013, 09:24
mai mai mai... ce avem noi aici.. arta suuuuuper bine
la 04.06.2013, 09:31
la 04.06.2013, 09:32
ce interesant!
la 04.06.2013, 09:33
Arata foarte bine
la 04.06.2013, 09:33
ce fain ii

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking