1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la hidratat;amestecam bine sa se topeasca apoi rasturnam in forma mica de tort unsa cu unt,nivelam suprafata si dam la frigider.
2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa,sare,zahar,anason,cardamom iar cand a intrat apa in orez,adaugam cate putin lapte,pana orezul este bine fiert si a devenit o pasta(pilaf);scoatem anasonul,cardamomul,adaugam merisoarele,apa de portocal,amestecam bine si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider
3-Pentru crema,o pregatim dupa indicatiile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina care s-a hidratat cateva minute;amestecam bine si rasturnam peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider cateva ore;dupa acest timp,scoatem tortul din forma cu grija si-l ornam cu capsune.