Tort cu Nutella Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
26 Oct 2014 | 4548 vizualizari
Tort cu Nutella Dukan

Ingrediente

  • Blat(vom pregati 2 blaturi: unul de vanilie si unul de ciocolata):
  • 4 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 6 linguri indulcitor (dupa gust)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie pt blatul alb
  • esenta de rom + 1 lgt de cacao pentru cel negru
  • Crema Nutella:
  • 750 g branza degresata
  • 3 lgt cacao
  • 3 linguri de lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom
  • Sirop blat alb:
  • apa
  • indulcitor
  • esenta de vanilie
  • Sirop blat negru:
  • apa
  • indulcitor
  • esenta de rom

Mod de preparare

Blaturile:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul.

Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt.

Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in boluri diferite. 

Intr-un bol adaugam esenta de vanilie, pentru blatul alb, iar in cealalta compozitie adaugam esenta de rom si 2 lingurite de cacao., pentru cel negru.

Tapetam o tava rotunda(cu diam de 22cm am avut eu) si turnam compozitia de cacao. Dam la cuptor pentru aprox.10-15 minute la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul, il lasam la racit si turnam compozitia de vanilie si o dam la cuptor tot pentru 10-15 min.

Pregatim crema: 

Intr-un bol mixam branza cu laptele, cacao, indulcitor si esenta de rom.

Dupa ce blaturile s-au racit punem blatul de cacao pe o tava, il insiropam cu sirop (amestecam apa, indulcitor si esenta de rom), adaugam 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu blatul de vanilie(apa, indulcitor, esenta de vanilie) si acoperim cu restul de crema. 

Dam la frigider dupa care il servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Nutella Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu jeleu si crema de clementine

Postat de rhapsody

Tort cu jeleu si crema de clementine

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

Postat de merisor67

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 26.10.2014, 10:59
Mmm, o feliuta si mie!
la 26.10.2014, 11:03
la 26.10.2014, 11:05
bun
la 26.10.2014, 11:07
simplu si bun!
la 26.10.2014, 11:15
Bun!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking