Tort Fluture

Postat de Alina26 in Torturi
4 Iul 2013 | 9435 vizualizari
Tort Fluture

Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 lg apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 2 oua
  • 275g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 50g faina
  • 100g smantana pentru frisca indulcita(Hulala)

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 150g smantana pentru frisca
  • 20 de capsuni
  • 2 kiwi

Mod de preparare

Blatul:

1.Separam albusurile de galbenusuri.

2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.

3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.

4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.

5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.

6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.

Pregatim crema:

1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.

2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.

3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7  minute mestecand intruna.

4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.

5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.

 Siropul:

Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.

Pentru ornat:

1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.

2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.

Asamblare:

1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.

2.L-am insiropat  am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert tort cutie cadou

Postat de ancutsa

Desert tort cutie cadou

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...

Citeste continuarea

Desert tort cu faguri si albine

Postat de ancutsa

Desert tort cu faguri si albine

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 19:37
foarte frumos!sa-ti traiasca pitica!
la 04.07.2013, 19:43
Sa fie sanatoasa!
la 04.07.2013, 19:43
wow ce frumos
la 04.07.2013, 19:44

La multi ani fetitei!
la 04.07.2013, 19:47
Bravo Alina!! Tare bine ti-a iesit...La multi ani!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking