Tort Fluture diplomat

Postat de miha in Torturi
16 Feb 2010 | 15202 vizualizari
Tort Fluture diplomat

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 litru de frisca lichida ( La Dorna)
  • 30 g gelatina
  • 1 cutie compot de ananas
  • 3 mandarine
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la fructe si de la compotul de ananas
  • Pentru decor:
  • 750 ml frisca lichida
  • ananas
  • mandarine
  • struguri

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea. Se omogenizeaza dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece.

Ananasul se taie cubulete. Mandarinele se curata de pielita si se taie si ele cubulete. Se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu. Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta, ananasul si mandarinele.

Blatul copt si racit il taiem in 2.

Punem primul blat in tava cu inel detasabil, insiropam cu zeama de la compot si de la fructe, dupa care punem crema. Nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat.

Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Scoatem inelul detasabil si taiem tortul in 2, apoi cele doua jumatati le punem pe platou, spate in spate, formand astfel aripile fluturelui.

Se acopera cu frisca, apoi se orneaza dupa preferinta.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Raffaello

Postat de licurici_lra

Desert tort Raffaello

Pentru blat,  se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie.  Intr-un alt vas se mixeaza frisca, apoi peste ea se pune compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 20:22
arata foarte frumos!....
la 16.02.2010, 20:32
frumos tort
la 16.02.2010, 20:33
Multumesc!
la 16.02.2010, 20:40
in sfarsit un tort 'pur', fara ciocolata, fara cacao la cat includem ciocolata in orice, mi-era dor si de asa ceva!
la 16.02.2010, 20:45

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking