Ingrediente
- 1 l lapte
- 5 oua
- 4 pliculete gelatina
- 300 g zahar
- 600 g frisca lichida
- 200 g piscoturi
- 1 compot de ananas
- 2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)
Decor:
- 500 g frisca lichida
- fructe(visine din compot,mandarine)
Mod de preparare
Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.
Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.
Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).
Este mai usor de facut decat de explicat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|