Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)

Postat de comanligia in Torturi
9 Mar 2015 | 4712 vizualizari
Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela  :)

Acest tort este facut de mine si nepoata mea draga Mihaela pentru ziua noastra de nastere,a fost tare bun si frumos,merci Miha pentru ajutor :*

Ingrediente

  • Pentru blat cu diametru 30-35 cm:
  • 8 oua
  • 8 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • Pentru ganache de ciocolata (crema 1):
  • 250 ciocolata neagra
  • 200 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Pentru crema 2:
  • 250 gr zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • cca 500 gr de pasta de zahar alba
  • cca 100 gr pasta de zahar neagra
  • Putina frisca pentru uns tortul pe deasupra
  • Pentru insiropat :
  • 200 ml suc de fructe natural

Mod de preparare

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare.

Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa.

Se adauga galbenusurile si laptele apoi faina cernuta cu praful de copt care se amesteca usor cu o spatula.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cu ceva timp inainte la 180°c.

Se face testul cu scobitoarea iar cand acesta este copt se mai lasa in cuptorul oprit cateva minute cu usa intredeschisa,apoi se lasa la racit(nu se scoate din forma pana nu sa racit blatul bine).

Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu suc de fructe apoi se ung cu urmatoarele creme:

Ganache de ciocolata se face astfel:se pune ciocolata rupta bucati intr-un bol impreuna cu untul moale la temperatura camerei.Se pune frisca lichida intr-o cratita pe foc iar cand incepe sa fiarba se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca bine pana se topesc toate si se da la congelator pentru 30 minute.Dupa ce sa racit se mixeaza pana devine o crema nici prea moale nici prea tare.

Pentru a doua crema se bate frisca pana se intareste apoi se unge cel de-al doilea strat de crema peste blatul insiropat si se adauga zmeura.

Tortul se unge cu frisca apoi se modeleaza cu pasta de zahar dupa preferinte.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Ligia si Mihaela :)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...

Citeste continuarea

Tort "Old fashion"

Postat de doralinda72

Tort "Old fashion"

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2015, 16:20
La multi ani Superb tortul
la 09.03.2015, 16:25
La multi ani!
la 09.03.2015, 16:30
cat de perfect e
la 09.03.2015, 16:33
arata foarte bine!
la 09.03.2015, 16:35
ce tort bun si elegant si ce prezentare frumoasa.
Bravo!
la multi ani si tie si nepoatei tale

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking