Tort fluture

Postat de Criss in Torturi
24 Noi 2010 | 10249 vizualizari
Tort fluture

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • 8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -400 ml frisca (crema patiserie)
  • -3 linguri crema finetti
  • Pentru uns blatul,
  • 1/2 borcan dulceata de visine.
  • -500 g visine din congelator
  • Pentru insiropat blatul:
  • -sucul de la visine
  • -zahar-apa-visinata Pentru decorat: -200 ml frisca -100 g ciocolata -visine

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma tare. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Se bate frisca, se adauga cele 3 linguri finetti.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se unge cu gemul de visine, se pune crema, aproximativ 2/3 parte din crema, se pun din loc in loc visinele scurse, se acopera cu cel de-al doile blat insiropat si uns cu crema.

Se taie in doua si se transfera pe un platou, dandu-i-se forma unui fluture, se acopera cu frisca si se orneaza dupa imaginatie. Eu am ornat cu niste aveline din frisca, cu visine si figurine din ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Fluture

Postat de Alina26

Tort Fluture

Blatul: 1.Separam albusurile de galbenusuri. 2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste...

Citeste continuarea

Desert tort cutie cadou

Postat de ancutsa

Desert tort cutie cadou

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 15:37
prima!!ce bunatateee!!!
la 24.11.2010, 15:39
wow, ce-i aici
la 24.11.2010, 15:40
l-am trecut la favorite
la 24.11.2010, 15:43
wow ce bine arata dar nici nu ma mir pentru ca stiu ce specialista esti tu la torturi, felicitari
la 24.11.2010, 15:46
ce bine arata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking