Ingrediente
Blat
- 125 g margarina rama
- 4 oua
- 80 g zahar
- 80 g faina
- 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
- 170 g ciocolata amaruie 52% cacao
- 150 g margarina rama
- 200 ml frisca hulala
- 50 g zahar
- 2-3 linguri dulceata zmeura
Ornat
- 200 ml frisca hulalala
- 2 linguri de crema fara zmeura
Sirop
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si omogenizam totul bine.Pregatim forma de tort ( diametru 18 cm),unsa bine si turnam blatul in ea,o dam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Il lasam la racit.
Crema:
Maruntim ciocolata si impreuna cu frisca si zaharul le topim pe baie de abur,pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se da la rece cca 1-2 ore.Apoi se mixeaza foarte bine,cand a devenit o spuma,adaugam margarina ( care este moale) si omogenizam.Inainte de a adauga margarina oprim 2 linguri de crema penttru ornat.La final adaugam dulceata de zmeura .
Pentru ornat:
Batem bine frisca hulalala,nu mai are nevoie de zahar,apoi adaugam cele 2 linguri de crema si omogenizam
Siropul:
Sirop de zmeura diluat cu putina apa( sau orice alt sirop doriti,eu asta am avut)
Asamblare:
Se taie blatul in 4 ,se siropeaza fiecare parte,se umple cu crema si la final se imbraca tortul in frisca amestecata cu crema de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet ''6''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|