Tort PASIUNE

Postat de Dea_Dea in Torturi
4 Iul 2013 | 7757 vizualizari
Tort PASIUNE

Un tort delicios , facut de ziua sotului!

Ingrediente

BLAT:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida

MAI AVEM NEVOIE DE:

  • un pachet de piscoturi
  • o cana de cafea neindulcita

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.

Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.

Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.

Glazura:

Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza.

Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .
Se glazureaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort ''48''

Postat de Constelatialeu

Tort ''48''

Mai intai am pregatit cremele Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 08:31
Super
la 04.07.2013, 08:32
Frumos tort si sunt convinsa ca l-ai facut cu pasiune!
la 04.07.2013, 08:33
la 04.07.2013, 08:35
Chiar plin de pasiune...La multi ani sotului!
la 04.07.2013, 08:41
Multumesc dragilor

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking