Ingrediente
BLAT:
- 6 oua
- 3 linguri de apa
- un praf de sare
- 3 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de copt
CREMA:
- 250 gr mascarpone
- 150 ml lapte
- 4 galbenusuri
- sucul de la o portocala
- 4 linguri zahar
- 1 plic gelatina
- 400 ml frisca lichida
SIROP:
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta de rom
GLAZURA:
- 200 gr ciocolata neagra
- 120 ml frisca lichida
MAI AVEM NEVOIE DE:
- un pachet de piscoturi
- o cana de cafea neindulcita
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema:
Frisca se bate si se da la rece.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.
Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.
Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.
Glazura:
Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza.
Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .
Se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|