Tort "Padurea Neagra"

Postat de nadina73 in Torturi
8 Dec 2010 | 12516 vizualizari
Tort "Padurea Neagra"

Pentru ca pe data de 5 Decembrie piticul nostru Dragos a implinit 7 anisori "LA MULTI ANI" iubirea nostra ,i-am pregatit un tort,si sincer nu stiam ce ..............ma tot gandeam .................si vazusem foarte mult postata aceasta reteta ,asa ca am pus in practica,deci rezultataul este acesta de mai jos,cei drept cam colorat ,,,,,,,,,,,,,,,,,dar asa a fost dorinta lui Dragos

Ingrediente

  • BLAT:se coc 2 blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • (cantitatile sant pt un blat)
  • crema:
  • 1 litru  frisca lichida
  • 4 intaritoare de frisca
  • 3 cutii mascarpone(250 g cutia)
  • 10 linguri zahar
  • 1 compot de visine (eu am pus de cirese acrisoare)
  • Decor:
  • bombonele de ciocolata
  • 1 folie de tort cu motocicleta
  • 1 borcan cirese compot (speciale pt torturi)
  • bombonele arginti

Mod de preparare

Se coc 2 blaturi separate, (initial am copt 3, dar pe parcurs am renuntat la unu, tortul devenea foarte, foarte inalt)

Deci se bat 6 albusuri spuma, se pune zaharul si se mai bate putin, se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa, se amesteca usor, dupa care se pune faina , praful de copt si cacao. Se amesteca usor cu o paleta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt , se pune compozitia de blat se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade. Cand blatul e copt , se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se bate bine frisca cu intaritorul si zaharul. Mascarponele se mixeaza 2-3 minute separat, dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare:

Se pune un blat de tort pe un platou (tava) se insiropeaza bine cu siropul din compot, se pune crema (aproximativ jumatate din cantitate) peste crema se pun ciresele zdrobite putin (asa am pus eu) dupa care se mai completeaza cu putina crema peste cirese si se pune al doilea blat.

Se insiropeaza si acesta cu sirop si se imbraca tortul cu crema (sau se poate doar cu frisca batuta) se fixeaza folia de tort (cea cu motocicleta in cazul nostru) pe mijloc si se decoreaza cu bombonele,cirese, fiecare dupa bunul plac.

PS: Un tort cam colorat si incarcat ce-i drept,dar la insistentele lui Dragos , am facut cum a zis el, doar el era sarbatoritul, nu? Dupa mine l-as fi lasat asa cum arata in ultima poza postat, dar daca asa a fost dorinta lui?

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de Oana

Tort Padurea Neagra

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2010, 10:04
La multi ani Dragos! Sa cresti mare si frumos!
la 08.12.2010, 10:09
La multi ani baiatului !!! frumos tort
la 08.12.2010, 10:13
la multi ani Dragos
! tortul minunat ! las furculitele si plec la sevici

la 08.12.2010, 10:18
vai ce frumos , Nadina esti o fericita , insotita de atatia cavaleri . La muuullti ani !!!
la 08.12.2010, 10:21
Foarte fain si foarte bun tortul. La multi ani piticului.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking