Tort Padurea Neagra

Postat de Oana in Dulciuri
20 Dec 2016 | 16205 vizualizari

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina alba
  • 50 g pudra de cacao
  • un varf de cutit sare
  • un plic de zahar vanilat
  • Umplutura de visine:
  • 600 gr visine sau cirese congelate, fara samburi
  • 150 ml suc de cirese sau compot
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml visinata sau lichior de visine
  • Crema de frisca:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa
  • cirese confiate sau proaspete

Mod de preparare

  1. Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare

  2. Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza

  3. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus

  4. Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca. Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit.

  5. Intre timp prepara umplutura de visine: Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul sau visinata si zaharul. Amesteca totul si da intr-un clocot.

  6. Adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa. Lasa umplutura de visine sa se raceasca

  7. Intre timp prepara crema. Reteta originala este doar cu frisca, insa eu vreau ca tortul sa iasa mai fin, asa ca pentru crema, mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra. Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia. Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine.

  8. Pentru asamblarea tortului taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine.

  9. Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema, deasupra vine al doilea blat, sirop si restul de visine. Pastreaza putin sirop pentru insiroparea ultimului blat. Urmeaza frisca si pune deasupra al treilea blat. Unge-l cu siropul oprit si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa.

  10. Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra

Postat de rocsi_1612

Tort Padurea Neagra

Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 11:43
Va cinstesc si cu o felie de tort, asa...ca de 8 ani de Bucataras
la 20.12.2016, 11:46
Perfect! Minunat! La muuuuulti ani deliciosi!
la 20.12.2016, 11:47
Hmm ce buna ar fi o feliuta , multumim Oana
la 20.12.2016, 11:49
Minunat!
la 20.12.2016, 11:53
Frumos

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking