Ingrediente
- Blat:
- 200 gr. zahăr
- 5 ouă
- 2 esenţe vanilie
- 300 gr. făină
- 100 ml. lapte
- 1 praf de copt
- 4 linguri cacao
- coaja de la o lămâie
- 3 linguriţe ness
- 100 gr. ciocolată
- Sirop:
- 250 ml. sirop de vişine (din compot)
- zeama de la o lămâie
- 150 gr. zahăr
- Crema:
- 200 gr. ciocolată
- 75 gr. unt
- 250 gr. zahăr pudră vanilată
- mascarpone (1 cutie)
- Ornat:
- visine din compot (fara samburi), frisca si ciocolata rasă.
Mod de preparare
Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.
Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul, albuşurile bătute spumă, şi coaja de la lămâie.
După coacere şi răcire, blatul se va tăia în 3 părti egale.
Se însiropează (siropul de mai sus), apoi se aşează vişinile (fără sâmburi), se unge cu cremă.
Crema: se amesteca untul, mascarpone, zaharul si 1 ciocolata cu lapte (razuit marunt).
Se ornează cu vişine, friscă şi ciocolată răzuită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|