Ingrediente
- 8 oua+2 oua
- 8 lg zahar+3 lg
- 8 lg faina +3 lg
- praf de copt
- 500 ml lapte
- 4 lg amidon
- zahar vanilinat 2
- esenta vanilie 1/2
- capsuni
- banane(2)
- mandarine sau portocale(3-2)
Mod de preparare
Blaturile- Se fac 2 blaturi care se vor decupa fiecare in forma de aripa de fluture si din margine corpul fluturelui.Blatul se face din :4 albusuri se bat spuma cu putina sare; se adauga 4 lg de zahar si se bate in continuare.Se adauga 4lg faina si praf de copt (1/2).
Crema - se amesteca 2oua cu 3 lg zahar, esenta vanilie, zahar vanilinat, 3 lg faina , 4lg amidon. Cand fierbe laptele, se adauga amestecul de oua.Se fierbe 10-15 minute, amestecand .
Peste blaturi se pune crema de vanilie si se orneaza cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|