Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda

Postat de pusikmea in Torturi
4 Noi 2011 | 7509 vizualizari
Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda

Cu acest tort mi-am astepat mama, care a venit acasa pentru o saptamana, am zis sa fac unul mare sa poata manca din el pana se satura, pentru ca acolo unde este nu o duce prea bine cu mancarea, are grija de o batrana in italia care este fffff zgarcita :d Astept ziua in care o sa-mi spuna, gata am venit acasa definitiv, pentru ai putea pregatii multe bunatati :)

Ingrediente

  • pentru blat : ( blatul este facut in tava de la cuptor)
  • 10 oua
  • 20 linguri zahar pudra
  • ~ 3 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cana de lapte rece
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru mouse-ul de zmeura:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • 300 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • in plus:
  • 1 borcan nutella
  • pentru glazura oglinda:
  • 3 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • pentru decor:
  • frisca
  • bomboane argintii
  • trandafiri din sugus
  • bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam trei sferturi din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la cuptor ) tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc mediu. Compozitia ramasa o turnam intr-un vas mic rotund sau o olicica mica pentru blatul de deasupra si-l dam si pe acesta la cuptorul preincalzit app. 15 minute, facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca este facut sau nu. Dupa ce s-a racit blatul mare il taiem in 2, iar pe cel mic in 3.

Pregatim mousse-ul de zmeura:

Mixam foarte bine frisca, dupa care adaugam mierea si mixam din nou pentru a se intari, adaugam apoi zmeura pe care am pasat-o si in care am adaugat zaharul pudra, mixam din nou.

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste frisca amestecata cu zmeura, omogenizam si dam vasul la rece 15 minute pana se intareste putin.

Asamblarea:

Insiropam primul blat cu compot, sirop facut dintr-o lingura de zahar si apa sau cu ce vreti voi, punem un strat de nutella, peste care vompune un strat de mouse de zmeura, punem si celalat blat insiropat, iar nutella si mouse-ul de zmeura, apoi in partea stanga vom pune primul blat rotund pe care il vom insiropa si vom pune un strat de mouse de zmeura, la fel procedam si cu celelate 2 blaturi rotunde.

Nivelam apoi cu o spatula sau cu un cutit cu lama subtire.

Pregatim glazura oglinda:

Topim ciocolata impreuna cu frisca, apoi adaugam gelatina pregatita conform instructiunior de pe pachet si mestecam in ea pana in ea pana incepe sa se ingroase, turnam apoi peste tort, urmand a se distribuiiuniform, fara a nivela noi.

Ornam cu frisca, bomboane de ciocolata, bomboane argintii si cu trandafirii din sugus pentru care avem nevoie de caramele sugus, scobitori, un mar/lamaie/ceva in care sa puteti infige scobitoarea, ceolofan/punga/folie de plastic.

Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)

Din prima petala formam un con pe care il infigem intr-o scobitoare, iar scobitoarea in mar :D , dupa care intindem la nesfarsit toate bucatelele, formand astfel petalele pe care le vom adauga cu grija conului infipt in scobitoare :)).

Putem adauga cate petale dorim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Alin

Postat de Constelatialeu

Tort Alin

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf...

Citeste continuarea

Tort de vanilie cu cirese

Postat de gurita_ta2005

Tort de vanilie cu cirese

Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat.Galbenusurile se amesteca bine cu telul.Se rastoarna peste albusuri amestecandu-se incet,punem si faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2011, 15:22
un tort de exceptie,facut cu multa dragoste
sper sa vina cat mai repede ziua in care mama ta va ramane alaturi de tine
la 04.11.2011, 15:23
Bun venit lui "buni" sau "mama" Felicitari tie Danutza
la 04.11.2011, 15:33
foarte frumos arata
la 04.11.2011, 15:49
Super tort!
la 04.11.2011, 15:54
bun venit mamei si sper ca timp de o sapt sa ii dai tot cei mai bun,iar cand se va intoarce innapoi sa isi aduca aminte cu drag de felurile de mancare si dulciuri facute de tine

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking