Ingrediente
- BLAT
- 100 gr cacao
- 180 ml apa clocotita
- 6 oua
- 120 ml lapte
- 350 faina
- 2 lingurite praf de copt
- 200 unt (temperatura camerei)
- 600 gr zahar
- CREMA
- 750 gr mascarpone
- 150 g zahar pudra
- 400ml frisca lichida
- 6 foi gelatina
- 200 gr zmeura
- MOUSSE DE PORTOCALE
- 100 gr ciocolata alba
- 100 ml frisca lichida
- 100 ml suc de portocala
- coaja de portocala
- colorant orange
- 2 foi gelatina
- DECOR
- fructe de padure
- glazura de ciocolata
- frisca
Mod de preparare
Blat
Cacaoa se va opari cu apa, adaugam untul taiat cuburi, mixam compozitia la viteza mica. Treptat adaugam zaharul, laptele, ouale unul cate unul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 si se vor coace 2 blaturi in tava cu diametrul de 26 cm, se coc la 180 grade 25-30 min (testul cu scobitoarea). Rezulta un blat umed ce nu trebuie insiropat. Se lasa la racit
Mousse de portocale
Ciocolata alba topita in 50 ml frisca lichida si 100 ml suc de portocala. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece, apoi in 50 ml frisca lichida usor calduta se dizolva gelatina. Dupa ce s-a racit o punem peste ciocolata topita impreuna cu coaja de portocala si putin colorant. Am pus compozitia intr-un bol mic si am dat la frigider ptr 3 ore.
Asamblam tortul in inelul tavii: punem primul blat apoi pe mijlocul lui mousse-ul de portocala
Crema:
Gelatina se pune pentru 7 min la inmuiat in apa rece. 750 gr mascarpone am mixat cu 150 gr zahar pudra. Separat din cele 400 ml frisca am luat 100 ml si am incalzit pentru a dizolva gelatina restul de frisca lichida (300ml) mixate apoi am incorporat usor frisca cu o spatula in bolul cu mascarpone impreuna cu gelatina racita.Jumatate din compozitie am pus-o roata mousse-ului de portocala apoi am pus un rand de zmeura (200gr) si cealalta jumatate de mascarpone, apoi blatul (2)
Decorul e la alegere, eu am scris in ingrediente ce am folosit pentru tortul meu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|