Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Postat de Creatsa in Torturi
15 Noi 2013 | 5486 vizualizari
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 150 g alune macinate
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie+200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Glazura/Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 60 g ciocolata neagra +2-3 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)

Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.

La final adauga alunele macinate.

Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.

Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.

Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.

Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.

Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

Postat de RODIMUR

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2013, 16:47
minunat!multi ani inainte alaturi de noi!
la 15.11.2013, 16:51
Felicitari!
la 15.11.2013, 16:52
la multi ani, Lavinia
la 15.11.2013, 16:54
Ce frumos tortulet! Bravo Lavinia!
la 15.11.2013, 16:56
Felicitări! La cât mai mulți ani de bucătăraș!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking