Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și vanilia. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând și coaja răzuită de limetă. La urmă se adaugă, mixând întruna și făina, amestecată cu praful de copt. După încorporarea făinii, se adaugă cele două linguri de cacao și nu se uniformizează compoziția, pentru un aspect interesant al blatului.
Se toarnă compoziția în tava prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la temperatură medie, până ce crește și se rumenește frumos. Cu o scobitoare se verifică dacă blatul este copt, după care se lasă în cuptor, până ce se răcește.
A doua zi, blatul se taie în trei foi și se prepară umpluturile.
Pentru cremă, se mixează smântâna cu vanilia și zahărul, iar când frișca este legată, se adaugă un praf de sare extrafină și mascarpone, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată cantitatea, iar compoziția este uniformă. Se dă crema la frigider, până ce se prepară și celelalte ingrediente.
Pentru însiroparea blatului, se face un sirop din: apă și zahăr, iar când se răcește, se adaugă, după gust, esența (eu am folosit de migdale).
Pentru jeleu, se pun afinele într-o crăticioară și se adaugă: zahărul, amidonul și apa. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se dizolvă zahărul și compoziția se îngroașă. Se amestecă în continuare, până ce jeleul este bine legat. Atunci se lasă să se răcorească puțin și se trece la montarea tortului.
Se pune pe platou prima foaie de blat, se însiropează și se unge apoi cu cremă de mascarpone. Se presară afine peste umplutura de cremă de mascarpone și se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat. Se însiropează și aceasta și se unge cu jeleul de afine, lăsând puțin din acesta, pentru decor. Se pune deasupra cea de-a treia foaie de blat, se însiropează și apoi se ”învelește” uniform tortul cu crema de mascarpone rămasă, după care se decorează cu afine și picături de jeleu, sau cum dorește fiecare.
Se dă tortul la rece, pentru 2-3 ore, înainte de a fi porționat și servit. Se păstrează la rece, până la epuizare.