Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

Postat de Dea_Dea in Torturi
8 Apr 2013 | 4668 vizualizari
Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

Pentru ca ieri am primit caciulita de Bucataras Grozav !! Am zis sa nu vin vu mana goala si sa va multumesc mult!!

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • CREMA (mousee de ciocolata)
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 mlfrisca batuta
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • eseta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca batuta

Mod de preparare

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si se la la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se scoate pe gratar la racit, apoi se taie in doua.

SIROPUL: apa cu zaharul se pun la foc, pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA: ciocolata se rupe si se amesteca cu 150 ml frisca lichida, se pune la foc pana se topeste, apoi se lasa la racit  si se mai da 30 minute la frigider. Restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita.

GLAZURA: frisca batuta

Partile de blat se insiropeaza si se asambleaza astfel: blat , mousse de ciocolata, blat si frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Tort Paste 2016

Postat de Constelatialeu

Tort Paste 2016

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine  pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le frecam pana ce zaharul se topeste, adaugam nuca macinata si faina si omogenizam, apoi...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Postat de merisor67

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2013, 16:48
Arata foarte bine!
la 08.04.2013, 16:49
la 08.04.2013, 16:53
Asa ceva...nu pot refuza
la 08.04.2013, 16:58
la 08.04.2013, 16:59
Bravo Dea, buna!!!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking