Tort special de 8 Martie

Postat de Sidy in Torturi
13 Mar 2013 | 4387 vizualizari
Tort special de 8 Martie

De 8 Martie m-am gandit sa fac un desert delicios si gustos ,ce place mult familiei mele. Voiam sa le ofer si lor un cadou dulce. Si pentru a fi cu adevarat special, l-am preparat din tot sufletul si cu toata dragostea pentru familia mea.

Ingrediente

  • pentru blatul 1-guguluf:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita seminte anason
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 ml lapte cocos Blue Dragon
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata:
  • 100 g margarina rama
  • 100 g zahar
  • 3 lingurite cacao
  • capsuni pentru ornat

Mod de preparare

Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)

Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .

Inglobam faina, nuca de cocos si esenta de vanilie.Amestecam cu o spatula, usor de jos in sus si avem grija sa nu rupem albusurile spuma.

Intr-o forma de silicon punem compozitia blatului si daca are loc in cuptor impreuna cu al doilea blat, le coacem pe ambele deodata, asa cum am facut si eu.

Acest blat este gata in aproximativ 20 de minute , in cuptorul incalzit la 180 de grade C.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam al doilea blat , dupa ce am separat albusurile de galbenusuri.

Mixam tare albusurile cu un praf de sare, pina se fac spuma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pina cand se albesc, adaugam apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca de cocos.

Inglogam apoi albusurile le blat.

O forma detasabila de tort o ungem cu unt si o tapatam cu faina, turnam compozitia si o coacem la cuptor la 180 de grade C 20-30 de minute.

Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.

Preparam crema :punem pe foc mic tot laptele de cocos amestecat cu zaharul si amidonul amestecam si lasam sa dea in clocot.

Luam de pe foc si adaugam galbenusurile , omogenizam si punem crema din nou pe foc si o lasam pina da din nou in clocot. Amestecam continuu in ea cu o spatula.

Lasam apoi crema sa se raceasca de tot.

Dupa ce s-a racit al doilea blat il taiem in doua pe orizontala si punem jumatate din crema racita.Acoperim cu a doua foaie din blat , punem crema ramasa si deasupra ei asezam primul blat, cel in forma de guguluf.

Dam la rece tortul sa se intareasca crema, cam 30-60 de minute, depinde cat de rece este in frigider.

Cand crema s-a intarit, intr-o craticioara preparam glazura:punem zaharul , margarina taiata cubulete si cacaoa pe foc mic , invartim mereu sa se topeasca toate si sa se omogenizeze.Cand toate sunt topite, glazura este gata si o lasam putin sa se raceasca si sa se intareasca.

Cand e aproape rece , o turnam peste tort, putin cate putin pina acoperim tot tortul.

Il dam la rece pentru o ora pina se intareste glazura apoi il ornam dupa preferinta cu capsuni.

A fost grozav de bun.....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de rocsi_1612

Tort Padurea Neagra

Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de...

Citeste continuarea

Desert tort Ombre

Postat de simona72

Desert tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2013, 15:40
ce bun
la 13.03.2013, 15:41
super bun, super frumos!
la 13.03.2013, 15:55
super tortul...
la 13.03.2013, 15:58
Delicios tort ai facut Sidy!
la 13.03.2013, 16:16

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking