Tort Raffaello

Postat de simsim82 in Torturi
4 Apr 2014 | 6656 vizualizari
Tort Raffaello

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 linguri fulgi nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri lichior cocos (optional)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma cu unt/ulei si faina si se toarna compozitia. Se da forma la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) si se lasa pana se rumeneste blatul. Nu deschideti cuptorul primele 15 minute! Apoi puteti incerca blatul cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Forma mea are diametrul de 20 cm. Cand se raceste, blatul se taie in 3 discuri, cel de deasupra fiind folosit la crema in cazul in care nu aveti migdale... Daca aveti migdale, taiati blatul doar in doua discuri.

Crema: Se pun laptele si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, pana se topeste ciocolata. Apoi se adauga nuca de cocos si migdalele sau partea de sus a blatului (faramitat) si se mai fierb 2-3 minute, amestecand continuu, sa se omogenizeze.  Se ia de pe foc si daca aveti lichior de cocos, acum este momentul sa il adaugati. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta.

Siropul: Se fierbe apa amestecata cu vanilia 2-3 minute.

Se asaza primul disc din blat pe platou si se siropeaza, deasupra se intinde crema si apoi se acopera cu al doilea disc, siropat la randul lui. Se orneaza cu frisca din belsug si fulgi de nuca de cocos. Frisca eu o amestec intotdeauna cu un plic de zahar vanilat sau o lingura de zahar, inainte sa o bat... depinde ce fel de frisca folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.04.2014, 15:55
WOW ...
la 04.04.2014, 16:06
foarte frumos!!!
la 04.04.2014, 16:20
Daca are cocos sigur e pe placul meu!
la 04.04.2014, 16:21
la 04.04.2014, 16:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking