Tort "Alb si Negru"

Postat de simona72 in Torturi
29 Oct 2014 | 5130 vizualizari
Tort "Alb si Negru"

Mi-a placut tare mult prajitura Cameliei cu bilute de cocos. Pe cand am inceput sa fac prajitura, aceasta s-a transformat in tort...a iesit bun si frumusel, zic eu. Va las si link-ul cu reteta Cameliei sa vedeti ce sectiune frumoasa are la prajitura ei ...http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ciocolata-si-bilute-de-cocos-65916.html

Ingrediente

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr faina
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml iaurt de baut
  • pt bilute de cocos:
  • 250 gr branza dulce
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri amidon
  • 2-3 linguri faina alba
  • pt crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 60-70 ml lichior de oua
  • 1 lingura gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • pt sirop:
  • 50 ml lichior de oua
  • 60-70 ml apa
  • pt glazura si decor:
  • 200 gr ciocolata cu 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • bomboane Raffaello
  • nuca de cocos
  • petale de ciocolata

Mod de preparare

Pentru bilute de cocos: amestecam branza de vaci cu zaharul si galbenusul. Adaugam nuca de cocos si amidonul. Branza mea a fost mai zeroasa, asa ca am mai adaugat faina si nuca de cocos ca sa se lege compozitia. Am format bilute si le-am pus in tavile de copt in care urma sa fac blaturile. Inainte de a pune bilutele am uns tavile cu putin unt.

Pentru aluat: am mixat untul cu zaharul ca pentru crema. Chiar daca se taie nu este nici o problema, nu facem crema ci blat. Adaugam trepata ouale in timp ce mixam dupa fiecare ou pus. Adaugam vanilia si mixam. Amestecam faina cu un praf de sare, praful de copt si pudra de roscove. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam usor cu un tel tip para. La urma adaugam iaurtul, mai amestecam pentru ultima oara, pana la incorporarea acestuia.Turnam aluatul in tavile cu bilute de cocos. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Blaturile sunt gata cand se vede cum se desprind usor de pe margini si faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pana a doua zi. 

Pentru crema: am pus gelatina la inmuiat in putina apa. Am mixat frisca. Am incalzit gelatina si am amestecat pana la dizolvarea completa a acesteia. Am adaugat peste gelatina diluata lichiorul de oua, am amestecat si am turnat incet peste frisca mixata. Am dat la frigider pentru 10 minute.

Daca blaturile au iesit tuguiate le indreptam cu un cutit. La mine a fost necesar sa indrept doar blatul cel mic. Am insiropat putin blaturile cu amestecul de lichior de oua si apa. Am turnat crema peste cele doua blaturi si le-am dat la rece pana ce crema s-a intarit. Am suprapus blaturile si le-am asezat pe un gratar,

Am topit ciocolata pe baie de aburi, am adaugat smantana pentru frisca, am amestecat pana la dizolvarea si incorporarea lor. Am turnat glazura de ciocolata peste blaturile suprapuse in doua transe, Dupa prima transa de glazura am dat tortul la frigider, iar dupa ce glazura s-a intarit am turnat cea de a doua transa de glazura de ciocolata. Am decorat cu bomboane Raffaello, petale de ciocolata si nuca de cocos.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Alb si Negru"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert tort Amandina

Postat de Oana

Desert tort Amandina

Blat : Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.10.2014, 17:13
ce bine arata
la 29.10.2014, 17:18
Ce frumos este Interesant ca ai adugat pudra de roscoave
la 29.10.2014, 17:20
Multumesc!
la 29.10.2014, 17:22
Miha, de la Laurici am preluat...o folosesc in loc de cacao...
la 29.10.2014, 17:28
frumos

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking