CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Tort Alb-Negru

Postat de oana_pisicutza16 in Torturi
14 Apr 2012 | 8636 vizualizari
Tort Alb-Negru

Tortul l-am facut pentru un baietel mulatru:D

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 2 linguri de apa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 linguri de cacao
  • Crema : (ingredientele se impart in doua pentru cele doua creme)
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • 100g cioco neagra
  • 100g cioco alba
  • O jumatate de plic de gelatina
  • Jeleu:
  • 200 g capsuni
  • 50g zahar
  • 5g gelatina
  • Pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • Ciocolata neagra rasa
  • Ciocolata alba rasa
  • Fulgi de migdale

Mod de preparare

Blat:

Se bate albusul spuma cu zaharul

Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina

Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea

Crema alba:

Se pune 1 ou cu 2 linguri de zahar pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la rece

Jumatate din gelatina se inmoaie cu un pic de apa calda

150 ml de frisca se bate tare, peste care se adauga ouale, zaharul, ciocolata alba topita si gelatina

Crema neagra

Se face acelasi lucru ca si la crema alba

Jeleu:

Capsunile se piseaza si se amesteca pe foc cu zaharul

Dupa care se adauga si gelatina

Se lasa putin sa se raceasaca si se poate pune peste crema

Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul

Se insiropeaza cu 50 gr zahar caramelizat in 150 ml apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 20:53
Yan si Yang! Super!
la 14.04.2012, 20:54
la 14.04.2012, 21:03
multumesc panacris
la 14.04.2012, 21:03
multumesc motan
la 14.04.2012, 21:39
frumoss...la multi ani baietelului!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking