Tort cu sfecla rosie

Postat de Valclaudia in Torturi
29 Mar 2014 | 8634 vizualizari
Tort cu sfecla rosie

reteta 400

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 2 linguri sfecla maruntita (trecuta prin robot sau data pe razatoarea fina)
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (hulala)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 200 gr. sfecla rosie trecuta prin robot
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune si orez expandat + 3-4 linguri de lapte
  • cca 50 gr. ciocolata cu lapte transformata in carlionti

Mod de preparare

Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort.

Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.

Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug cate o lingura de apa minerala.

Renunt la mixer si ajutandu-ma de o lingura de lemn,incorporez in amestecul de galbenusuri faina si albusurile batute spuma. Acest lucru il fac treptat,pun o lingura de faina si una de albusuri, apoi amestec usor, de jos in sus sa nu se lase spuma.

Impart amestecul in doua, in prima parte incorporez 2 linguri de sfecla maruntita si in cealalta parte incorporez pudra de roscove.

Intr-o cratita incapatoare unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina, am pus cate o lingura de amestec cu roscove, una cu amestec cu sfecla pana la epuizarea intregii cantitati.

Am dat blatul la cuptor la temperatura moderata pana a trecut testul cu scobitoarea.
L-am lasat la racit pana a doua zi cand l-am impartit in 3 foi.

Crema se obtine mixand frisca (rece) cu dulceata de capsuni si sfecla rosie maruntita. Umplem foile cu o parte din aceasta crema iar cu restul cremei  imbracam tortul.

Topim in 3-4 linguri de lapte ciocolata alba la foc mic, apoi o repartizam pe tort.

Deasupra punem carlionti de ciocolata cu lapte.

Lasam 2-3 ore tortul la rece inainte de servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort Ombre

Postat de simona72

Desert tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Postat de privatelaura

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2014, 08:49
Interesant si arata super!
la 29.03.2014, 08:52
interesant tortul dar arata tare bine
la 29.03.2014, 08:52
la 29.03.2014, 08:55
foarte interesant!Felicitari,la cat mai multe retete delicioase
la 29.03.2014, 09:05
Woooow!! Bravo Claudito! Ce culoare frumoasa poate sa aibe!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking