Tort pentru cununie

Postat de loredanaaa in Torturi
28 Sep 2013 | 5027 vizualizari
Tort pentru cununie

Reteta nr .50 vin cu cel mai tare tort facut de mine. Am facut acest tort din dragoste pentru sora mea pentru cununie .Nu am avut nici o idee pentru decorat,asa ca mi-am pus capul la contributie si l-am decorat cum mi-a venit mie in minte,si a fost foarte multumita.Am facut reteta de blat de la Patricia Iordache.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca ( de ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (de ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • 1 pliculet de intaritor de frisca
  • ciocolata
  • flori
  • nuca de cocos rosie

Mod de preparare

Blat:

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati  galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana  trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti. Eu am facut 2 blaturi si fiecare blat l-am taiat  in 2 parti

Crema:http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp.

Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc, pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Asamblati tortul:

Insiropati foile de blat cu un sirop de zahar ars, adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.

Frisca lichida o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca

O foaie de blat l-am decupat in forma de inimioara si l-am glazurat cu ciocolata topita (am topit ciocolata cu cateva linguri de lapte la foc mic)

Blatul glazurat se pune peste tort 

Pe margini am pus nuca de cocos rosie,ornati cu flori    

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru cununie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 07:39
ce frumos e
la 28.09.2013, 09:14
la 28.09.2013, 10:25
la 28.09.2013, 10:49
super
la 28.09.2013, 10:58
foarte frumos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking