Tort halba de bere

Postat de mimmi in Torturi
20 Feb 2012 | 8469 vizualizari
Tort halba de bere

Tata "traieste" pentru bere,de aceea cu ocazia zile sale de nastere,m-am hotarat cu mama sa ii pregatim o surpriza,acest tort in forma de halba.

Ingrediente

  • Ingrediente blat alb (d.18cm)
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Ingrediente blat negru(d.18cm)
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 250 ml frisca lichida,
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte,
  • 25 g amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • Crema de capsuni:
  • 1 plic praf de inghetata cu aroma de capsuni(60g),
  • 200 ml lapte rece,
  • 1 lingurita gelatina,
  • Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida,
  • colorant alimentar galben

Mod de preparare

Blat alb: Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,albusurile le batem tare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina amestecata cu praful de copt,adaugam un praf de sare si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul in jur de 35 de minute,pana trece testul cu scobitoarea,il lasam la racit.

Blat negru: Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,adaugam cacao si uleiul si le amestecam. Mixam albusurile,le adaugam peste galbenusuri,adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea dupa care il lasam la racit.

Crema ganache: Intr-o craticioara,topim 200 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida,este important ca frisca sa nu ajunga la punctul de fierbere. Lasam crema la racit dupa care o mixam cu 50 ml frisca batuta. Crema de vanilie: Punem 150 ml lapte la fiert cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam amidonul amestecat cu 50 ml lapte si amestecam incontinuu pana se intareste crema. Adaugam dupa gust esenta de vanilie.

Crema de capsuni: Punem gelatina la inmuiat in putina apa pentru 10 minute. Cand a absorbit toata apa,o punem intr-o craticioara pe bain-marie pana se topeste. Mixam praful de inghetata cu laptele pana se intareste,dupa care adugam gelatina si mai mixam cca 2 minute. Mixam separat 100 ml frisca iar in cele 200 ml frisca ramasa adaugam colorant galben dupa care o mixam.

Asamblare (blaturile le puteti insiropa cu un sirop facut din apa calduta cu zahar si esenta dupa placul fiecaruia) Taiem blatul alb in doua iar cel negru in 4 felii. Punem 1 foaie blat negru,1/2 din crema de vanilie,blat negru,crema de capsuni,blat alb,1/2 din crema ganache,blat negru,restul de crema de vanilie,blat alb,restul de crema ganache si blat negru. Pe margini,imbracam tortul in frisca galbena,iar deasupra in frisca"alba". Eu am facut manerul din marshmallow.

La multi ani tati !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort halba de bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort halba cu bere blonda

Postat de claudiaO

Desert tort halba cu bere blonda

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 14:36
ce frumos e,e o idee buna de aniversare pt consumatorii inraiti de bere
la 20.02.2012, 14:38
la 20.02.2012, 15:30
Ce frumoooooooooooooooooooooooos
la 20.02.2012, 15:33
suuuuper
la 20.02.2012, 16:47
frumos

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking