Desert tort halba cu bere blonda

Postat de claudiaO in Torturi
18 Sep 2018 | 3008 vizualizari
Desert tort halba cu bere blonda

Nu se putea sa trecem cu vedera impinirea a 37 de ani ai sotului meu, fara sa marcam momentul. Cum altfel, decat cu o petrecere intre prieteni si un tort delicios.

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1 + 1/2 cana zahar
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • crema mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata 52% cacao (de la Lidl)
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • crema mousse de ciocolata alba si lime:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana de frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 2 limette (coaja rasa+zeama dupa gust)
  • Sirop - limonada

Mod de preparare

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata in smantana incalzita. Dam la rece, apoi batem cu mixerul impreuna cu crema mascarpone.

Pentru crema de lime, topim ciocolata alba in smantana incalzita, dam la rece, apoi amestecam cu mascarpone. Adaugam coaja de la 2 limette si zema din ele, dupa gust, ca sa obtinem o crema acrisoara.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3. Insiropam fiecare blat cu limonada si umplem cu crema, alternand lime, cioco, lime.

Deasupra glazuram torul cu ciocolata topita cu o lingura de smantana si nivelam.

Halba de bere este facuta din blat de rulada si umpluta cu cremele de mai sus. Pe exterior am pus crema de lime amestecata cu colorant galben, iar deasupra frisca. Codita dintr-un covrig :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort halba cu bere blonda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert blat de tort cu sirop de zahar ars

Postat de Pungasa_Rogue

Desert blat de tort cu sirop de zahar ars

Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 12:12
Decor ingenios. Felicitari.
la 18.09.2018, 12:13
multumesc
la 18.09.2018, 12:14
minunat si foarte bun!
la 18.09.2018, 12:23
la 18.09.2018, 12:32

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking