Ingrediente
- Pt blat:
- 2oua +2 albuse
- 250ml lapte
- 250 gr zahar (8linguri)
- 200 gr faina(10 linguri)
- 1praf de copt
- 3 linguri cacao
- sare
- Pt crema:
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 2 linguri faina
- 120 gr zahar (4 linguri)
- 2 lingurite cafea solubila.
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blatul :
Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.
Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.
Crema :
Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.
Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .
Lasam sa se raceasca .
Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua
Asamblare:
Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.
Dam totul la frigider si servim rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort negru cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|