Tort negru cu cafea

Postat de andaoana in Torturi
2 Iul 2014 | 10160 vizualizari
Tort negru cu cafea

Reteta este din colectia de carti de bucate Adevarul, dar acolo era o crema de unt frecata si mie nu-mi place asa ca am adaptat-o dupa gusturile si preferintele mele . Trebuie sa va spun ca nu este singura reteta din aceasta carte sic ate am incercat cam toate mi-au ieist bune . Asa ca daca aveti carticelele eu zic sa le folositi cu incredere .

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 2oua +2 albuse
  • 250ml lapte
  • 250 gr zahar (8linguri)
  • 200 gr faina(10 linguri)
  • 1praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • Pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 120 gr zahar (4 linguri)
  • 2 lingurite cafea solubila.
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul :

Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.

Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.

Crema :

Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.

Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .

Lasam sa se raceasca .

Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua

Asamblare:

Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.

 

Dam totul la frigider si servim rece . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort negru cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea

Postat de CameliaComan

Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea

Clatite negre: Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 02.07.2014, 14:11
la 02.07.2014, 14:29
ce frumos e Crema interesanta
la 02.07.2014, 14:30
la 02.07.2014, 14:37
mmmmmm....
la 02.07.2014, 14:37
N-am mancat azi decat 2 linguri de salata de varza si o feliuta de lebenita dar la asta as trisa putin

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking