Tort spirala cu doua creme

Postat de papabundetot in Torturi
29 Iun 2014 | 5667 vizualizari
Tort spirala cu doua creme

Tortul asta face parte tot din ciclul experimentelor mele culinare dar si curiozitati :) Pentru ca nu am mai facut pana acum,am vrut sa incerc si eu un tort din acesta spirala,recunosc ca rezultatul final nu m-a incantat extrem de tare,dar…stiu si de ce :) Mie nu imi place deloc,deloc crema de unt la prajituri si atunci am ales sa fac o crema de fructe cu iaurt care…nu a iesit cu consistenta celei de unt si tortul meu…a iesit ca turnul din Pisa :) insa extrem de gustos.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • Blatul alb:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie si esenta de lamaie
  • Blat cacao:
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • esenta de portocale si menta
  • Crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 200 gr iaurt
  • 3 foi de gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema de piersici:
  • 300 gr piersici
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 200 gr iaurt
  • 3 foi de gelatina
  • 200 ml frisca
  • Topping:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 400 ml lapte de cocos

Mod de preparare

Pentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut spuma tare,apoi le-am incorporat usor in galbenusuri avand grija sa nu stric spuma.

Dupa ce am copt ambele blaturi,le-am lasat sa se raceasca complet.

Crema de zmeura: Am pus intr-o craticioara zaharul,apa de trandafiri si am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit complet,apoi am adaugat zmeura,iaurtul si apoi gelatina (inmuiata in apa rece in prealabil,conform indicatiilor de pe ambalaj).La sfarsit de tot am blenduit aceasta compozitie si am dat-o la racit.Dupa ce cremele s-au racit,am adaugat peste fiecare in parte cate 200 ml frisca lichida batuta bine si am omogenizat cremele.

Cu crema de piersici am procedat identic,dar am taiat inainte piersicile in cubulete mici.

Dupa ce atat cremele cat si blaturile s-au racit,am trecut la ansamblarea tortului.Am taiat pe lung ambele blaturi,peste fiecare  fasie de blat obtinut,am adaugat crema si am rulat.Am inceput cu blatul alb,in care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi unde s-a terminat blatul,am adaugat o fasie noua de blat (cu cacao de data aceasta) cu crema de piersici,si tot asa pana cand am terminat cu blaturile.

Am dat apoi tortul la racit,la final l-am ornat cu zmeura proaspata si i-am facut un delicios topping de ciocolata alba si lapte de cocos. cu siguranta daca faceam o crema cu o alta consistenta si tortul meu era mai aspectuos,dar merita oricum incercat pentru aromele pe care le contine 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Fudge

Postat de doralinda72

Tort Fudge

Ptr blat: Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem...

Citeste continuarea

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Postat de Ina

Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Baza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.  Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 17:42
E original,ca Turn din Pisa n-a facut nimeni pana acum..
la 29.06.2014, 17:48
Eu zic a este minunat, trebuie neapărat sa incerc
la 29.06.2014, 18:01
cleme
la 29.06.2014, 18:30
la 29.06.2014, 18:32
P

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking