Choux a la framboise

Postat de ancutsa in Mancare copii
16 Iul 2019 | 1715 vizualizari
Choux a la framboise

Choux cu cremă de zmeură și frișcă, decorate cu zmeură proaspătă, parfumată și răcoritoare. „Meniu copii”

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 500 ml apă,
  • 100 g unt,
  • 250 g făină albă,
  • 6 ouă M,
  • 1 vârf de cuțit sare,
  • Pentru crema de zmeură:
  • 300 lapte,
  • 46 g (3 linguri) făină,
  • 2 gălbenușuri,
  • 5 ml îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),
  • 60 g unt (la temperatura camerei),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • O lingură dulceață de zmeură de casă,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 100 g zmeură

Mod de preparare

 

Choux:

Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se omogenizează. Se lasă la răcit o oră, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună. Eu nu am mai folosit praf de copt și am fost mulțumită de cum au ieșit.

Se umple un pos și se formează choux-uri, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, ca să se umfle, apoi se scoate tava, se înțeapă choux-urile cu grijă, astfel încât să iasă aerul din ele și să nu rămână crude înăuntru și se dă tava înapoi la cuptor încă 15 minute la foc mic. Fiecare tavă va sta la cuptor în total 25 de minute.

Vă recomand să scoateți choux-urile pe un grătar de răcire, se vor răci mult mai repede.

 

Crema de zmeură:

Într-o crăticioară se amestecă 2 gălbenușuri împreună cu laptele, îndulcitorul și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se lasă la răcit aprox 30 de minute.

Se adaugă untul (aflat la temperatura camerei), o lingură de dulceață de zmeură de casă, trecută prin strecurătoare pentru a scăpa de sâmburi (sau zmeură cu zahăr fierte pe foc mic până scad un pic) și frișca lichidă și se bate cu mixerul maxim un minut până se omogenizează frumos.

 

Montare și decor:

Într-un vas înalt, se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine consistentă, mătăsoasă.

După ce s-au răcit toate, se taie fiecare choux în două, având grijă să nu tăiem de tot capacul, se umple cu un strat de cremă, un strat de frișcă și se adaugă zmeura proaspătă, spălată și uscată pe un șervet de hârtie.

 

Timp de pregătire: aprox 2 h

Timp de gătire: 25 min / tavă x 3

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/choux-la-framboise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la framboise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cubulete de purcelus cu legume mexicane

Postat de mihaelar63

Cubulete de purcelus cu legume mexicane

Carnea de porc se taie cubulete, se sareaza usor. Intr-o tigaie incapatoare se pun cateii de usturoi impreuna cu uleiul. Usturoiul va imprumuta gustul sau uleiului. Cand...

Citeste continuarea

Iaurt Grecesc (de casa) cu piersici si seminte de chia

Postat de AlexTeacher

Iaurt Grecesc (de casa) cu piersici si seminte de chia

Puneti laptele de vaca pasteurizat la foc mic; Adaugati iaurtul Grecesc si praful de sare; Opriti focul si lasati-l la temperatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2019, 15:13
la 16.07.2019, 15:39
Cu zmeură...! Ce delicatesă!
la 16.07.2019, 16:47
la 16.07.2019, 16:56
la 16.07.2019, 17:33
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking