Taci si inghite

Postat de merisor67 in Mancare copii
19 Mai 2014 | 6673 vizualizari
Taci si inghite

A propus Simona reteta in concurs si mi-a facut pofta, asa ca am apelat la multicookerul din dotare si am prestat si eu bunaciunea asta. Multumesc, Simonel pentru inspiratie!

Ingrediente

  • 2 cani lapte
  • 2 cani apa
  • 2 cani malai
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 150 gr branza telemea mixta
  • 1 carnat de casa
  • 4 oua
  • 50 gr cascaval
  • smantana pentru servit(optional)

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de prepararea mamaligii pregatim celelalte ingrediente, adica sfaramam branza si prajim carnatul.

Punem laptele, apa si sarea in vasul multicookerului.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand lichidul din vas incepe sa fiarba adaugam putin cate putin malai si amestecam energic cu spatula, sa nu se formeze cocoloase. Pentru cine are, este bun un tel de silicon.

Dupa epuizarea malaiului putem sa punem capacul vasului si sa mai mestecam doar din cand in cand in mamaliga. Aceasta nu se va prinde de peretii vasului.

La final, cand a expirat timpul, adaugam untul si amestecam pana cand acesta se va topi si se va incorpora in mamaliga.

Rasturnam mamaliga pe un platou, stergem peretii vasului cu un servetel absorbant si ungem vasul cu putin unt.

Punem un rand de mamaliga in vas, apoi carnatul taiat feliute, inca un rand de mamaliga, branza si terminam cu un rand de mamaliga.

Umezim un poloinc cu apa si facem patru adancituri in mamaliga.

In fiecare adancitura vom pune cate un ou.

Asezam vasul in aparat si il conectam la sursa de curent. De la butonul MENU  setam programul BAKE pentru 30 de minute(de la butonul COOKING TIME) si temperatura la 180 de grade( de la butonul TEMPERATURE).

Dupa expirarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si cu ajutorul unei spatule de silicon sau de lemn, portionam mamamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 11:18
arata demential reteta, Merisor cred ca si eu ma ingras doar privind pozele, ca Cleme
la 19.05.2014, 11:19
Ildi, pai mai bine nu privesti, doar mananci )
la 19.05.2014, 11:21
buna buna
la 19.05.2014, 11:21
foarte buna!!!cum zice si motael, e dementiala!!!!
la 19.05.2014, 11:22
Merisor

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking