Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
24 Mai 2014 | 5534 vizualizari
Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)

Este a doua oara cand o pregatesc, cu mici modificari si putin mai multa atentie in ceea ce priveste fierberea malaiului. In orice caz, a fost mult mai buna :D

Ingrediente

  • mamaliguta (in cantitatea dorita ) (eu am folosit o cana de malai, 5-6 cani de apa si sare dupa gust)
  • o pulpa dezosata de curcan
  • 4 bucati de carnati afumati oltenesti (de la Meda)
  • 300 gr cascaval Sofia de la Delaco
  • 200 gr cas de oaie
  • 3 oua de tara
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Incepem prin a pregati mamaliguta: punem cele 5-6 cani de apa la fiert, intr-un ceaunel, saram dupa gust si cand incepe apa sa fiarba adaugam malaiul, in ploaie. Il lasam sa fiarba pana se "umfla" si absoarbe intreaga cantitate de apa, avand grija insa ca mamliguta sa fie suficient de moale (trebuie sa curga), dar consistenta acesteia sa fie "legata".

Intre timp, taiem in fasii pulpa de curcan si feliem carnatii.  Turnam in vasul multicooker-ului 1-2 linguri cu ulei, adaugam carnea si carnatii si selectam programul FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca frumos. (Scoatem totul intr-o/un farfurie/bol si spalam vasul multicokker-ului, pregatindu-l astfel pentru coacere).

Separat, trecem prin razatoare cascavalul (doar 200 de grame) si casul de oaie. Le amestecam cu ajutorul unei linguri pentru uniformizare.

Daca mamaliguta a ajuns la consistenta dorita (asa cum ziceam, am preferat-o mai moale, intrucat oricum la coacere se mai 'leaga'), o turnam (fierbinte) intr-un bol, adaugam untul si restul de cascaval ras (cele 100 de grame ramase) si amestecam totul pana la omogenizarea completa.

Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt sau ulei, adaugam jumatate din cantitatea de mamaliguta, apoi jumatate din branza si cascavalul rase, pulpa de curcan si carnatii, restul de mamaliguta, branza si cascaval. (Straturile sunt bineinteles asezate dupa preferinte). Pe ultimul strat, cu ajutorul unui polonic mic si ud, formam adancituri in care spargem ouale. Deasupra presaram putin cascaval ras.

Selectam din MENU functia BAKE, pentru 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade si coacem totul pana ce ouale sunt coapte.

Se serveste calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Aperitiv Oua scotiene

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv Oua scotiene

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....

Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de xana

Pastrama din piept de pui

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2014, 22:13
mi-e pofta si de asta
la 24.05.2014, 22:16
O nebunie...
la 24.05.2014, 22:17
Foarte buna!
la 24.05.2014, 22:22
SI mie imi este pofta . Cu castraveti murati de preferinta
la 24.05.2014, 22:23

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking