Ingrediente
- 260 ml apa (plata de izvor)
- 50 gr unt
- 120 gr faina
- 1 praf bunicel de sare
- 1/2 lingurita pudra de Curry
- 1/2lingurita boia dulce
- 3 oua
- 3 linguri parmezan razuit
- ulei pentru prajit
- parmezan extra pentru pudrat
Mod de preparare
Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute.
Dupa 5 minute, se pun ouale pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi si parmezanul.
Compozitia se muta intr-un pos gata pregatit, se formeaza churros direct deasupra tigaii cu ulei incins si se prajesc cu grija.
Nu am pus mai mult de 4 sau 5 bucati in tigaie intr-o sarja, apoi cand au fost gata, le-am scos pe un platou tapetat cu hartie absorbanta.
Se pudreaza cu parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|