Ciambella alla ricotta

Postat de Catalinaflorea in Dulciuri
13 Apr 2015 | 2225 vizualizari
Ciambella alla ricotta

Ciambella este unul dintre dulciurile clasice italiene si are forma de colac. Pe acesta nu am facut-o eu, eu doar am asistat la preparare si ma bucur sa impartasesc reteta cu voi. E pufoasa, umeda in interior si extra buna ;)

Ingrediente

  • 600 g branza ricotta
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de copt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari.

Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare.

Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie.

Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de preferinta si se da la cuptor la 170 de grade aproximativ 30-45 minute,pana prinde o culoare fruoasa,aurie.

Prinde o culoare frumoasa deasupra si devine fina la atingere.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Este foarte buna dupa ce se raceste definitiv si se lasa cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella alla ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Postat de gospodariu

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă...

Citeste continuarea

Baclava turceasca (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Baclava turceasca (reteta video)

- la inceput amestec fistic cu zahar ,scortisoara si cardamon ,asta va fi umplutura baclavalei.o  las la o parte . - desfac pachetul de foi apoi iau o tava (tava este de ceramica cu 26...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2015, 17:38
Harnicuta
la 13.04.2015, 18:10
bun bun
la 13.04.2015, 18:38
la 13.04.2015, 18:43
la 13.04.2015, 19:55

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking