Ciambella alla ricotta

Postat de Catalinaflorea in Dulciuri
13 Apr 2015 | 2216 vizualizari
Ciambella alla ricotta

Ciambella este unul dintre dulciurile clasice italiene si are forma de colac. Pe acesta nu am facut-o eu, eu doar am asistat la preparare si ma bucur sa impartasesc reteta cu voi. E pufoasa, umeda in interior si extra buna ;)

Ingrediente

  • 600 g branza ricotta
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de copt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari.

Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare.

Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie.

Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de preferinta si se da la cuptor la 170 de grade aproximativ 30-45 minute,pana prinde o culoare fruoasa,aurie.

Prinde o culoare frumoasa deasupra si devine fina la atingere.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Este foarte buna dupa ce se raceste definitiv si se lasa cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella alla ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

Postat de mihaelar63

CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati...

Citeste continuarea

Briose cu coacaze

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu coacaze

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs. Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2015, 17:38
Harnicuta
la 13.04.2015, 18:10
bun bun
la 13.04.2015, 18:38
la 13.04.2015, 18:43
la 13.04.2015, 19:55

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking