Parfait de înghețată cu menta si fistic

Postat de ctlina in Dulciuri
13 Sep 2015 | 4498 vizualizari
Parfait de înghețată cu menta si fistic

Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure. O combinatie racoritoare si delicioasa ....

Ingrediente

pentru 500 g de înghețată :

  • 2 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 50 g fistic prajit
  • fructe de padure, zahar vanilat

Mod de preparare

Un video de la reteta aici

Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.

Incepem sa batem albusurile spuma.  Adaugam treptat siropul de menta reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.

Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.

Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.

Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.

Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.

Decorati inghetata in momentul servirii.

Vezi alte retete de inghetata: aici   Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

Postat de ctlina

Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

Demulati înghețata. Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic. Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul. Aveti nevoie de 6 gavottes...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2015, 19:26
bună rău,rău!
la 13.09.2015, 19:30
la 13.09.2015, 19:33
Imi place tare mult!!
la 13.09.2015, 19:33
la 13.09.2015, 19:35
Ce mult imi place!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking