Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

Postat de ctlina in Dulciuri
20 Sep 2015 | 2763 vizualizari
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

Gavottes = clatite dantela-uscate Cunoasteti istoria lor? Totul porneste de la o clatita uitata pe foc la Quimper in Bretania in 1893. Autoarea Marie-Catherine Cornic decide sa o ruleze si sa o deguste... Mica clatita uitata a devenit crocanta, gustoasa si lejera- o bunatate. Astfel reteta clatitei dantela este nascuta si de atunci conservata.

Ingrediente

  • -1 pachet de gavottes (clatite dantela-uscate)
  • -parfait de înghețată cu menta si fistic - reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/09/parfinghetata-de-menta-cu-fistic.html

Mod de preparare

Demulati înghețata.

Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic.


Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul.

Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2.

Alternati gavottele si feliile de parfait.

Serviti imediat. 

Este delicios: crocantul gavottelor se amesteca la perfectie cu parfumul prospat al mentei si cu onctuozitatea înghețatei...yam yam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Pregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat...

Citeste continuarea

Dovleac copt cu scortisoara si miere

Postat de AdrianUdrea

Dovleac copt cu scortisoara si miere

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie. Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele. Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 19:48
Suna complicat, dar arata bine
la 20.09.2015, 19:50
la 20.09.2015, 19:51
wow
la 20.09.2015, 19:54
O daaa prezenta ♡♡
la 20.09.2015, 19:56
ina
multumesc la toti

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking