Ingrediente
pentru 500 g de înghețată :
- 2 albușuri de ou
- 33 cl smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar
- 10 cl de sirop de menta de casa
- 50 g fistic prajit
- fructe de padure, zahar vanilat
Mod de preparare
Un video de la reteta aici
Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.
Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta - reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.
Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.
Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.
Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.
Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.
Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.
Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.
Decorati inghetata in momentul servirii.
Vezi alte retete de inghetata: aici Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|