Ciambellone marmorizzato

Postat de andreea91 in Prajituri
7 Mai 2014 | 16384 vizualizari
Ciambellone marmorizzato

Este o prajitura care la noi se numeste CHEC . Prima oara am preparat-o in Italia si am 'furat ' retata de la o vecina unde am fost in vizita ! Este foarte econimica usor de facut si super delicioasa !

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • rasatura de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta vanilie
  • 220 g lapte
  • 400 g faina
  • un varf cutit de sare
  • unpraf de copt
  • 20 g cacao

Mod de preparare

Intr-un recipient adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie  si ouale si lucram cu mixerul pana obtinem o crema spumoasa , adaugam untul si continuom sa lucram pana se omogenizeaza untul, apoi in aceiasi compozitie adaugam esenta de vanilie si laptele si continuom sa lucram . Unim faina si varful de sare .ATENTIE !! Faina se  amesteca putin cate putin  ca sa nu faca cocolease. Spre  final adaugam praful de copt si amestecam . 

Intr-o  tava  rotunda de cuptor  26 cm unsa cu ulei  si presuram  faina pt a nu se lipi rasturnam compozitia  cam  75 /% din ea. 

In  restul compozitiei adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. 

La fel o adaugam in tava de copt si mergem tot  cercul tavei.Apoi cu un cutit amestecam cacaoa in compozitie dandu-i un aspect  frumos, 

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic cel putin 45 minute . Testul se face cu scobitoarea . 

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambellone marmorizzato" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Caise

Postat de rocsi_1612

Caise

Aluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 15:02
la 07.05.2014, 15:05
mersi mersi
la 07.05.2014, 16:40
la 07.05.2014, 17:36
BRAVO
la 07.05.2014, 19:44
cred ca-i bun

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking